Great Deal! Get Instant $25 FREE in Account on First Order + 10% Cashback on Every Order Order Now

PUBH 6033—Week 5 Assignment: </o:p> Steps to Hypotheses Testing</o:p> (Rubric included)</o:p> </o:p> Instructions</o:p> For this Assignment, review this week’s Learning...

1 answer below »

PUBH 6033—Week 5 Assignment:

Steps to Hypotheses Testing

(Rubric included)

Instructions

For this Assignment, review this week’s Learning Resources, including the 5 step approach to hypothesis testing document. Read the research scenario, below, and then answer the questions related to the steps that must be followed to make the appropriate decision as to reject or fail to reject the null hypothesis.

Submit this Application Assignment by Day 7.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Research Scenario

Diastolic blood pressure (DBP) measurements from the general population form a normal distribution with a m = 82 mmHg and s = 10 mmHg. Genetic, epidemiological, and migration studies have shown that salt intake is a contributing factor to high DBP. Using data from an intervention study to encourage reduced salt intake, a researcher obtained a sample of n = 81 participants whose average DBP was x̅ = 78. Do these data indicate that reduced salt intake has a significant effect on DBP in this sample? Test with alpha=.05.

Note

µ = population mean

x̅ = sample mean

s = standard deviation

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Note: Each response is worth 6 points

Step 1: Set up your hypothesis and determine the level of significance

State the null hypothesis

1. In written format

Answer:

2. In mathematical format

Answer:

State the alternative hypothesis

3. In written format

Answer:

-Continued below-

4. In mathematical format

Answer:

Determine the Level of significance

5. Based on information in the scenario, what is the level of significance to be used?

Answer:

Step 2: Select the appropriate test statistic

6. The appropriate test statistic for the above scenario is the one-sample z test. What is a Z test? Describe why this is the appropriate test for the scenario?

Answer:

Step 3: Set up the decision rule

7. Based on the level of significance you set in Step 1 (Question 5) and whether your alternative hypothesis is directional or non-directional, what is your decision rule? (In other words, what is your rejection region?)

Answer:

Step 4: Compute the test statistic

8. Calculate the z statistic. Please show your work.

Answer:

Step 5: Conclusion

9. Do you reject or fail to reject the null hypothesis?

Answer:

10. Does salt reduction impact diastolic blood pressure?

Answer:

Section below (scoring) is to be completed by Instructor

Scoring Rubric for Week 5 Assignment1.v1—Hypothesis Testing (60 points)

Questions

10 questions worth 6 points each

____ / 60 points possible

Initial Score (60 possible points):

Timeliness Factor (late points deducted):

Total Score (60 possible points):

Instructor comments:

Answered Same DaySep 24, 2021PUBH 6033

Solution

Rajeswari answered on Sep 26 2021
41 Votes
45060 Assignment
Given:
Given that X, the Diastolic blood pressure (DBP) measurements from the population is Normal with mean = 82 mm HG and std deviation s = 10 mmHG.
Sample drawn size n =81
Sample mean x̅ = 78
The claim is that salt intake reduced has a significant impact on DBP in this sample.
Significance level = alpha =5%
µ = population mean=82
x̅ = sample mean=78
s = standard deviation=10
Step 1: Set up your hypothesis and determine the level of significance
o:p
State the null hypothesis
o:p
1. In written format 
o:p
Answer: Reduced intake does not have impact on DBP
2. In mathematical format 
o:p> xbar =82
Answer:
o:p
o:p
State the alternative hypothesis
o:p
3. In written format 
o:p> Reduced intake does have a...
SOLUTION.PDF

Answer To This Question Is Available To Download

Related Questions & Answers

More Questions »

Submit New Assignment

Copy and Paste Your Assignment Here